Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

AHEPA PATRAS HJ_25 "SAINT ANDREW" - CHAPTERS OFFICERS




ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΤΟΜΕΙΣ - ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ
CHAPTERS OFFICERS






Όταν λέμε AHEPA, εννοούμε αδελφότητα που στα Ελληνικά σημαίνει "Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση".
Οι σκοποί της αδελφότητας είναι η η προώθηση του Ελληνισμού, της Παιδείας και της Φιλανθρωπίας.
Εξ άλλου το ΟΚΤΑΓΩΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, αντιπροσωπεύει τις οκτώ βασικές αξίες, για τις οποίες αγωνίζεται η αδελφότητα.


Σύμφωνα, λοιπόν με αυτές τις αρχές, κάθε τμήμα πρέπει να στοχεύει και τη δράση του. Ετσι ορίζει τομείς δράσης, τις λεγόμενες Διευθύνσεις του Τμήματος. Ευθύνη στους Τομείς δράσης έχουν οι αξιωματούχοι υπέυθυνοι και δίνουν σε κάθε ολομέλεια αναφορά πεπραγμένων.

Το Τμήμα AHEPA PATRAS HJ_25 “SAINT ANDREW”, στην 9η ολομέλειά του της 18ης  Σεπτεμβρίου 2013, αποφάσισε και ίδρυσε τους παρακάτω τομείς:

ΔΕΚΑ ΤΟΜΕΙΣ [Δ/ΝΣΕΙΣ] CHAPTERS OFFICERS

CHAPTER DIRECTOR OF HELLENISM:  
[Δ/ΝΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ]

Εχει την ευθύνη του θεμελιώδους πυλώνα της Αδελφότητος μας του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Σκοπός του τομέα μας, είναι η καλλιέργεια των αρχών του Ελληνισμού στην κοινωνία. Μέσα δράσης: Foroum, εκδηλώσεις, συνέδρια, συμπόσια, ομιλίες, εκδόσεις. Τρόπος: Διοργάνωση ή συμμετοχή. Παραδείγματα δράσης: ίδρυση φιλαρμονικής, χορωδίας, χορευτικών παραδοσιακών τμημάτων κ.λ.π. Σημαντική θα είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ή σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

CHAPTER DIRECTOR OF PHILLANTHROPY:
[Δ/ΝΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ]

Εχει την ευθύνη άλλου θεμελιώδους πυλώνα της Αδελφότητος μας, της ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ & του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. Σκοπός του τομέα μας, είναι η ανακούφιση συνανθ΄ρωπων μας, η αρωγή σε υπάρχοντα ιδρύματα, με φαρμακευτικό ή διαφόρων κατηγοριών υλικό κ.λ.π. Παραδείγματα δράσης, σύναξη φαρμάκων από ιατρούς, τροφίμων από S/M ρουχισμού από καταστήματα κ.λ.π. Σημαντική θα είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ή σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

CHAPTER DIRECTOR OF EDUCATION:
[Δ/ΝΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ]

Εχει την ευθύνη άλλου θεμελιώδους πυλώνα της Αδελφότητος μας, της  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & των ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Η ΑΧΕΠΑ κατ’ έτος χορηγεί πάνω από 500.000 δολλάρια για υποτροφίες, ενώ κάθε τμήμα επιδεικνύει μεγάλη δράση σε αυτό. Σκοπός του τομέα μας, είναι η προσφορά μας στην κοινωνία, μέσω εκπαίδευσης και των επιστημών. Παραδείγματα δράσης, διοργάνωση και συμμετοχή σε ομιλίες, συνέδρια, forum, ερευνητικές ομάδες, η ίδρυση ταχυρύθμων επιστημονικών μαθημάτων και σεμιναρίων κ.λ.π. Σημαντική θα είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ή σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


CHAPTER DIRECTOR OF FAMILY & INDIVIDUAL
EXCELLENCE: [Δ/ΝΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝ. & ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ]

Η δράση αυτού του τομέα της Αδελφότητας, την καθιστά πρωτοπόρα και επιτυχημένη. Με την αγαστή συνεργασία των υπολοίπων τριών δορυφορικών οργανώσεων [ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ, ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ, ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ] έχουν να επιδείξουν τεράστιο έργο σε κοινωνικά forum & οργανώσεις όπως oi “SPECIAL OLYMPICS”, η εστία ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και των παιδιών τους, το “ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ DEBORAH” η ΜΥΙΚΗ ΔΥΣΤΟΦΙΑ κ.λ.π. Παραδείγματα δράσης, διοργάνωση και συμμετοχή σε ομιλίες, συνέδρια, forum, ερευνητικές ομάδες, του αντικειμένου κ.α. Σημαντική θα είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ή σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


CHAPTER DIRECTOR OF CIVIC RESPONSIBILITY:
[Δ/ΝΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ]

Ευθύνη είναι κάθε παράνομη ενέργεια ή παράλειψη η οποία ζημιώνει τον άλλο. Συνεπώς όποιος ζημιώσει τον άλλον παράνομα και υπαίτια έχει την υποχρέωση να τον αποζημιώσει, σύμφωνα με το άρθρο 914 του Αστικού Κώδικα. Ευθύνη αστική μπορεί να προκύψει αμφίδρομα κατά τη δράση μας. Είτε από αμέλεια στις ενέργειές μας έναντι τρίτων, είτε ευθύνη τρίτων προς το τμήμα μας και τα μέλη μας. Η Δ/νση έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, προληπτικό χαρακτήρα και αρωγό χαρακτήρα. Την διεύθυνση αυτή αναλαμβάνει νομικός, ή ασφαλιστικός σύμβουλος.

CHAPTER ATHLETIC DIRECTOR:
[Δ/ΝΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ]

Η άθληση γενικά στη χώρα μας αλλά και στην αδελφότητα έχει και πρέπει να έχει αν όχι πρώτη σημαντική προτεραιότητα, τόσον για προσφορά στη νεολαία μας, όσον και στην κοινωνία μας. 
Σκοπός του τομέα μας, είναι η προσφορά μας στην κοινωνία, μέσω της άθλησης. Παραδείγματα δράσης, διοργάνωση και συμμετοχή σε ομιλίες, συνέδρια, forum, τουρνουά αγώνων, κ.λ.π. Σημαντική θα είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ή σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


CHAPTER DIRECTOR OF MEMBERSHIP & S.O.P. ADVISOR [Δ/ΝΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ & ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΥΠ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ]

Ο Τομέας αυτός ιδρύεται για να αποφευχθούν αφ’ ενός μεν παράτυπες τυχούσες ενέργειες δράσης και αφ’ ετέρου να δώσει ώθηση στο ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ! Αφορά δε και στην συμμετοχή μας και συμπεριφορά μας σαν αδελφότητος στην κεντρική διοίκηση, την αυτοδιοίκηση, την εκκλησιαστική διοίκηση κ.λ.π.

CHAPTER DIRECTOR OF YOUTH AND EMPLOYMENT
[Δ/ΝΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ]

Εδώ είναι το μυστικό της προσφοράς μας στο μέλλον της Ελλάδος, που είναι η νεολαία μας. Ο Δ/ντής του τομέα αυτού, θα κοιμάται και θα σκέφτεται πως θα ενισχυθεί και θα βοηθηθεί η νεολαία μας. Από την εύρεση διόδων και τρόπων σε συμμετοχή σε προγράμματα, από την παρέμβαση σε φορείς και υπεύθυνους κλάδους, μέχρι το στήσιμο μικρο  εταιριών μικτών πρωτοπόρων και εξελίξιμων. Οι εκπαιδευτικές εκδρομές νεολαίας, μέσω χορηγιών και ενισχύσεων, η ίδρυση παραρτημάτων κατάρτισης απ ευθείας από εξωτερικό με ποσόστοση απορρόφησης από τη μητρόπολη, κ.λ.π και άλλα πολλά μπορεί να προγραμματίσει ο τομέας.

CHAPTER DIRECTOR OF PUBLIC RELATIONS & COMMUNICATION
[Δ/ΝΤΗΣ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ]

Αυτός ο Τομέας μπορεί να απογειώσει την Αδελφότητα. Αρκεί να επικουρήσουμε αυτή την προσπάθεια, ο καθένας με τις γνώσεις και γνωριμίες του. Εως και δυο ομιλίες το μήνα η βιβλιοπαρουσιάσεις μπορούν να οργανωθούν η συνδιοργανωθούν και ποσοστά από διάθεση βιβλίων μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς!! Ανοιχτό και ευρύ το φάσμα ενεργητικότητας του τομέα.

DIRECTOR OF SUPPORT HOMOGENEOUS GUEST
[Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ]

Αυτός ο Τομέας, προτάθηκε από τον πρόεδρο του τμήματος μας και στη συνάντηση με τον Υπατο Κυβερνήτη στην Αθήνα την 12η Νοεμβρίου 2013 στο Πολιτιστικό κέντρο του «INDIANAPOLIS UNIVERSITY» στην Πλάκα. Σκοπός του είναι η παρέμβασή μας σε προβλήματα πάσης φύσεως κυρίως νομικών, ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία οι ομογενείς μας αδελφοί επισκέπτες.


Με τιμή
 
ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Chapter President

AHEPA PATRAS HJ_25 “SAINT ANDREW


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου